Goed doel

goed doel 2019

Stichting Kermisrun steunt in 2019 Isabelle uit Limmen. Isabella wil graag naar Amerika voor een unieke kans om te kunnen herstellen van hersenletsel na een auto-ongeluk in 2013. 

Wanneer er voldoende inschrijvingen zijn wil Stichting Kermisrun (minimaal) € 500 doneren om dit mogelijk te maken. Wilt u Isabella ook graag helpen dan kunt u op de speciaal voor dit doel gemaakte donatie website ook een bijdrage leveren. Iedere bijdrage is welkom!

Lees hieronder haar hele verhaal.

Na 5,5 jaar traumatisch hersenletsel, kans op herstel door een behandeling in Amerika!

Op 9 september 2013, wordt onze moeder/Isabelle, onderweg naar kantoor vanuit het niets aangereden, haar en ons leven veranderde in een seconde. Mama/Isabelle had een gezellig druk, sociaal leven, zij was bezig met de opleiding Nima communicatie en aan het doorgroeien van salesmedewerker naar marketing en communicatie coördinator viel ook deze droom aan duigen, salsadansen,… Haar/ons leven veranderde compleet, mama/Isabelle werd ineens een kasplantje met een traumatisch hersenletsel, had alleen maar pijn/hoofdpijn, nystagmus, linkszijdige uitval, zij kon niets meer, werd arbeidsongeschikt. Zij zag geen collega’s meer, dankzij de vele steun van vrienden en familie is zij blijven vechten… Onze moeder was er niet meer voor ons, wij moesten voor haar zorgen terwijl wij 9 en 12 jaar waren…

Na een half jaar te vegeteren, kwam mama/Isabelle ook nog in de rolstoel terecht, zij was linkszijdig verlamd, altijd heel veel pijn, revalideren liet ook op zich wachten de wachtlijst bij Heliomare was zo lang…. Uiteindelijk is zij via het voor Nederland zogenaamde alternatieve circuit gaan revalideren, wij waren daar bij het was een zware revalidatie, maar zij ging met kleine stapjes vooruit, maar doordat de tegenpartij de kosten niet wilde betalen waren wij genoodzaakt te stoppen, waardoor Isabelle flink achteruit ging.

Na ruim 2,5 jaar en doordat de behandelaar haar koste wat kost uit de rolstoel wilde krijgen, behandelde hij haar zonder dat wij de kosten konden betalen, na 5 maanden hard werken, kregen wij het voor mekaar, Isabelle kwam uit de rolstoel en kon weer lopen, buiten nog wel met de rollator, maar dit was een grote stap vooruit. Helaas drie maanden nadat Isabelle liep, overleed haar behandelaar en moest wij afscheid van hem nemen… In 2015 werd ten gevolge van het auto ongeluk werd ook haar schildklier verwijderd, dit heeft ook gevolgen voor haar immuunsysteem en haar energielevel.

Om een heel lang verhaal kort te maken, zij heeft héél veel stress gehad in de tijd dat zij moest herstellen, de werkgever, arbodiensten, letselschadezaak waren zenuwslopend en slokten al onze energie op terwijl Isabelle het juist nodig had om te herstellen.

Nu ruim 5,5 jaar verder hebben wij de nieuwe situatie zo goed als mogelijk geaccepteerd, met soms hele zware dagen, als Isabelle iets leuks wil doen, dan moet zij altijd pijnstillers slikken, dan kan zij een paar uur even genieten maar daarna moet zij weer dagen bijtanken om maar niet terug te vallen. Isabelle heeft alles aangegrepen om te herstellen, maar heeft nog steeds heel veel restklachten teveel om haar leven verder op te kunnen pakken. Eind januari kregen wij via een kennis het verhaal te horen van Eva die met hetzelfde traumatisch hersenletsel, een behandeling heeft gevolgd in Amerika en een nieuw mens werd na die behandeling. Zij beschreef op LinkedIn hoe haar leven veranderde na de behandeling van haar traumatisch hersenletsel in Amerika, over hoe zij een nieuw mens werd nadat ze de behandeling had doorlopen bij CognitiveFX in Utah  – Lees hier het verhaal.

Toen was er hoop!

Vol verbijstering en herkenning lazen wij Eva haar verhaal, de behandeling zou voor Isabelle perfect aansluiten op de behandelingen die zij eerder heeft gedaan, deze behandeling is nog effectiever en de revalidatieperiode is een stuk korter. Het zou ongelofelijk zijn als onze moeder/Isabelle en wij als gezin, door deze behandeling haar leven weer terug zou krijgen, niet alleen voor haar, ook voor ons hele gezin. Geen pijnstillers meer slikken, geen hoofdpijn meer, niet altijd maar moe zijn, alles kunnen doen zonder te overbelasten, buiten kunnen lopen zonder rollator… Het klinkt te mooi om waar te zijn, maar de resultaten liegen er niet om. Wij hebben het verhaal van Eva op ons in laten werken, maar zijn nu zover, wij gaan door. Isabelle kan het niet alleen doen en in Nederland zijn ze nog niet zover dat ze dit verder kunnen behandelen. Deze behandeling heeft een goed onderbouwd wetenschappelijk verhaal, de resultaten zijn verbluffend, sluit goed aan op eerdere behandelingen, wij zijn in contact met diverse Nederlanders die er de behandeling hebben ondergaan en zich een ander mens voelen. Wij zien het als een laatste kans om beter te worden, opgeven is geen optie!!

Help ons onze moeder/mijn vrouw terug te krijgen, zodat wij ons leven weer kunnen oppakken!!

De behandeling

CognitiveFX heeft een baanbrekende, vernieuwende en unieke behandelmethode ontwikkeld die nergens anders ter wereld op deze manier wordt toegepast. Inmiddels zijn er meer dan 1000 mensen genezen (99% resultaat).

Uitgangspunt van de behandeling bij CognitiveFX is een functionele cognitieve MRI scan (een FNCi), waarbij precies in kaart wordt gebracht welke gebieden in je hersenen hyper- en onderactief zijn en waar de bloedtoevoer niet optimaal is. Op basis van de resultaten wordt de EPIC (Enhanced Performance in Cognition) treatment gestart, waarbij de patiënt fysiek en cognitief wordt uitgedaagd, precies die hersengebieden aan het werk zet die het nodig hebben.

Wij hebben inmiddels de intake gehad met dokter Jaycie, van CognitiveFX en wij kunnen in  november 2019 twee weken naar Utah voor een intensieve behandeling van het  traumatisch hersenletsel. De behandeling duurt een week en kost, inclusief ticket, verblijf en na-traject, eventuele boosterdag, kosten ongeveer €16.000,waarvan 5% per donatie naar deze website gaat. Dat is heel veel geld, maar wij willen deze kans op een normaal leven niet aan ons voorbij laten gaan. Daarom hebben wij besloten deze crowdfunding op te zetten voor onze moeder/Isabelle. Wij hopen dat wij dit bedrag of een gedeelte ervan bij elkaar krijgen.             

Wij willen na ruim 6 jaar heel graag onze moeder, Isabelle haar leven teruggeven…. Elke bijdrage is voor ons zoveel waard!!

Heel erg bedankt voor het lezen, doneren en/of delen van ons verhaal!

Lieve groet,

Paul, Tessa, Fay

 Extra informatie: Alles over de behandeling bij Cognitive fx vind je hier:  Cognitivefxusa.com

Benieuwd naar het verhaal van Alies, de tweede Nederlander die CognitiveFXbezocht: Ik ben er weer, nou ja bijna

Heb je nog vragen? Aarzel niet en neem contact met ons op: wypig@hotmail.com